Items filtered by date: September 2017

Dr. Udvardy György megyéspüspök 2017. szeptember 9-én évnyitó előadást tartott a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolán. Az esemény hagyományteremtő céllal került sor. Dr. Kovács Gusztáv köszöntőjében jelezte, hogy a püspöki tanítás a teológusok számára is rendkívüli fontossággal bír, hiszen fontos kapcsot képez a hagyomány egésze és a helyi egyházak között.

A Főpásztor az előadása keretében beszélt a teológia és az egyház összetartozásáról, az egyház születéséről és fő feladatairól, a hallgatókat pedig hívta és bíztatta az egyházon belüli közös munkára.

A Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola hallgatóinak háromnegyede levelező szakon végzi tanulmányait. Az egyházmegye területéről és távolabbról érkező hallgatók közül többen vannak, akik jelenleg is egyházi területen dolgoznak, mások pedig egészen más területről érkezve kezdték meg a hitéleti képzést.

A megyéspüspök rámutatott, hogy főiskolai tanulmányaik által mindannyian az egyház tevékenységébe kapcsolódnak bele. Feladatuk a világ haladásának előmozdítása bármely olyan területen, ahol jelen vannak. Ugyanakkor ezt a tevékenységet mindenkor az egyház lényegéből és küldetéséből fakadóan kell végezniük.

     

Az UNESCO 2017-ben Pécset tünteti ki a Global Learning City díjjal. Ennek kapcsán a város - a Pécsi Tudományegyetemmel és a Pécsi Egyházmegyével együttműködve - fesztivált rendez a Tanuló Város díj társadalmasítására.

A Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola is részt vesz a Fesztiválon. A Püspökség engedélyével lehetőséget kapunk arra, hogy a Magtár Látogatóközpont épületében nemrég megnyílt Magtár Kávézó üdítő környezetében nyílt főiskolai előadásokon lássuk vendégül az érdeklődőket, akik élő könyvtárunkból, tetszésük szerint, könyveket is kikölcsönözhetnek holnap kora délután.

A nyitott előadások 10 órától kezdődnek. Részleteként katt a képekre vagy a plakátra!

Mindenkit szeretettel várunk!

       

 

Szeptember 11-én a Pécsi Székesegyházban került sor a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola és a Pécsi Tudományegyetem közös tanévnyitó szentmiséjére. A misét Dr. Udvardy György megyéspüspök celebrálta. A liturgián belül Ragadics Tamás és Szücs Attila András kinevezésük előtt álló oktatók tették le ünnepélyes keretek között a hitvallást.

A szertartást követően az ünnepség a Nagy Lajos királyt és Vilmos püspököt ábrázoló szobornál folytatódott. A Pécsi Tudományegyetem 650 éves jubileuma alkalmából állított műalkotásnál Dr. Bódis József a Pécsi Tudományegyetem rektora és Dr. Kovács Gusztáv a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola rektora mondott beszédet. Ezt követően vette át Mohay Réka a nemzeti felsőoktatási ösztöndíjjal járó oklevelet. Az esemény zárásaként Dr. Udvardy György megyéspüspök jelképesen megnyitotta a 2017/2018-as akadémiai évet.

Az ünnepséget követően a Hittudományi Főiskolán Agapé és Táncház várta a megjelenteket.

2017 September 10 Hírtemető

Veni Sancte

A Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola és a Pécsi Tudományegyetem Tanévnyitó Szentmisére vár minden hallgatót és

egyetemi polgárt a pécsi Székesegyházba 

2017. szeptember 11-ÉN 18.00 órai kezdettel.

A misét Dr. Udvardy György pécsi megyéspüspök celebrálja.

A misét követően Agapéval és Táncházzal várunk mindenkit a Hittudományi Főiskolára.

GYORS KAPCSOLAT

Kiadványaink

Hírlevél